Topdag ouderen Kraaiennest!

Waar de busreis heen ging was een complete verrassing, maar dat maakte de vijftig ouderen die gisterochtend bij buurthuis ’t Kraaiennest in oud-Den Helder instapten niets uit.

In het buurthuis aan de A. IJ. Kuiperstraat is iedere twee weken een bijeenkomst waarop senioren samen kunnen koken en eten. Die maatschappelijke voorziening slaat aan. ,,Er komen steeds zo’n 35 tot veertig ouderen op af’’, vertelt secretaris Renata de Vries. Tijdens een bestuursvergadering borrelde het idee op om eens een reisje te proberen, vooral bedoeld voor de zeventigers en tachtigers die behoefte hebben aan meer sociaal contact. ,,De bus was zó vol’’, aldus De Vries.

Dankzij een donatie uit het Jan Overzetfonds van Het Buurtcollectief kon de eigen bijdrage laag worden gehouden; voor vijf euro konden de senioren mee.

Kerstshow

Na een rondrit langs Helderse bezienswaardigheden, zoals de vuurtoren en Fort Kijkduin, werd er geluncht in Hippolytushoef, waarna een bezoek aan de kerstshow in tuincentrum De Boet in Hoogwoud volgde. Na terugkomst in Den Helder wachtte glühwein of een advocaatje met slagroom, een door vrijwilligers bereide maaltijd en een loterij.

Betrokkenheid

,,We willen kijken of we het kunnen voortzetten, vaker een uitje kunnen organiseren’’, zegt De Vries. ,,Het buurthuis wil zo haar maatschappelijke betrokkenheid tonen, vooral voor ouderen, mensen met een smalle beurs een mensen die eenzaam zijn.’’

Het Jan Overzetfonds ondersteunt maatschappelijk initiatieven en wordt beheerd door Het Buurtcollectief, de federatie van buurtverenigingen en multifunctionele centra. Recent werd een aanvraag van verpleeghuis Den Koogh voor nieuw tuinmeubilair gehonoreerd. Ook de Katholieke Bond voor Ouderen kreeg onlangs financiële steun voor activiteiten in buurthuis West End.

(Bron: Noord Hollands Dagblad – Helderse Courant – Petra Bies)

Gezelligheid in de bus (foto George Stoekenbroek)
Gezelligheid in de bus (foto George Stoekenbroek)